Portalul tabloucontabili.ro este o initiativa privata ce permite identificarea si localizarea rapida a Contabililor, Consultantilor fiscali si Auditorilor, care au optat pentru inregistrarea pe portal. Am inteles

Evenimentele breslei

Asociatia Formare, Integrare si Dezvoltare AFID in colaborare cu MIR International Service SRL CONTABILITATE IN PARTIDA SIMPLA SI FISCALITATE PENTRU PROFESII LIBERALE va invita sa participati la atelierul in zilele de 15 – 16 Noiembrie 2014 

Profesorul Waymond Rodgers,de la Hull University (UK) va sustine un articol in domeniul auditului financiar "KNOWLEDGE INFLUENCING SKEPTICISM IN ENGAGEMENT PLANNING” .

Locatia: Universitatea Babes Bolyai, Cluj-Napoca, 17 iunie ora 16

Articolul explorează modul în care cunoștințele și experiența, împreună cu poziția in cadrul companiei de audit și tipul de firma auditata, influențeaza scepticismul auditorului în planificarea misiunii de audit.

La baza studiului sta un experiment in care sunt angrenate doua categorii de auditori, respectiv experți și novici, iar rezultatele reflecta diferentele privind modul in care iau decizii cele doua categorii.

Datele sunt agregate si analizate intr-un model al scepticismului profesional folosind tehnici statistice multivariate. Rezultate, în conformitate cu Nelson (2009), arată că cunoștințele și expertiza au o influență pozitivă semnificativă asupra scepticismului auditorilor în planificarea angajamentului de audit financiar.

Waymond Rodgers este C.P.A. si chair profesor / Co-director al Center of Accounting & Accountability in the School of Business at the University of Hull (UK) si part time El Paso Chair Professor at the University of Texas ( USA). 

A absolvit la Michigan State University, barchelor în contabilitate; Universitatea din Detroit-Mercy, M.B.A. în finanțe; la Universitatea din California de Sud, doctoratul în sisteme informationale contabile si postdoctorat in psihologie experimentală la Universitatea din Michigan. Experiența sa pratica include activitatea de auditor in cadrul Ernst & Young și PriceWaterhouseCoopers.

Domeniile sale principale de cercetare sunt auditul, etica, probleme de încredere, capital intelectual, gestionarea cunoștințelor, modelarea deciziilor. Profesorul Rodgers a publicat în domeniul auditului in jurnale de top cum ar fi: Journal of Practice & Theory, European Accounting Review, Journal of Business Ethics, the Communications of the ACM, Journal of Applied Social Psychology, Journal of Economic Psychology, Journal of the Association of Information Systems, Management Science, Organization Studies.

În perioada 25-28 iunie 2014, Academia de Studii Economice din Bucureşti, prin Departamentul de Analiză şi Evaluare Economico-Financiară, este gazda celei de-a 21-a ediţii a ERES Annual Conference, cea mai importantă reuniune la nivel european în promovarea bunelor practici si diseminarea rezulatelor cercetării în domenii precum: finanţarea imobiliară, economia proprietăţilor imobiliare, evaluarea proprietăţilor imobiliare, investiţii imobiliare, managementul activelor. Detalii pe www.eres2014.ase.ro

 

sursa: www.conta.ase.ro

În perioada 10-13 noiembrie 2014, Federația Internațională a Contabililor (IFAC) va organiza la Roma, Italia, Congresul Mondial al Contabililor 2014, în parteneriat cu Consiglio Nazionale dei Dottori Commercialisti e degli Esperti Contabili (CNDCEC).

 

Congresul Mondial al Contabililor este organizat o dată la patru ani și reprezintă cel mai prestigios eveniment internațional al profesiei contabile. Congresul din 2014 va avea tema „Viziunea pentru 2020: Să învățăm din trecut pentru a construi viitorul” și se așteaptă să reunească peste 130 de organizații și instituții din întreaga lume și peste 4000 de participanți.

 

Pentru mai multe informații cu privire la Congresul Mondial al Contabililor 2014, vă rugăm consultați Broșura WCOA 2014 (link către broșura în format PDF) și site-ul dedicat evenimentului: www.wcoa2014rome.com

sursa: www.ceccar.ro

Managerii companiilor anticipează, pentru perioada mai-iulie, o tendință de creștere a activității în construcții și comerț și creștere moderată în industria prelucrătoare și servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, potrivit indicatorului sold conjunctural transmis miercuri de INS.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșterea moderată a volumului producției (sold conjunctural +13%).

În ceea ce privește estimarea producției, pentru fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului (sold conjunctural +53%) și pentru fabricarea băuturilor (sold conjunctural +41%) se va înregistra tendință de creștere accentuată.

Pentru prețurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). În ceea ce privește numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare.

Potrivit estimărilor din luna mai 2014, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producției (sold conjunctural +28%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +23%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +11%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +22%) și a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale (sold conjunctural +21%).

sursa: www.economistul.ro

Go to top