Portalul tabloucontabili.ro este o initiativa privata ce permite identificarea si localizarea rapida a Contabililor, Consultantilor fiscali si Auditorilor, care au optat pentru inregistrarea pe portal. Am inteles

Managerii companiilor anticipează, pentru perioada mai-iulie, o tendință de creștere a activității în construcții și comerț și creștere moderată în industria prelucrătoare și servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, potrivit indicatorului sold conjunctural transmis miercuri de INS.

Managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșterea moderată a volumului producției (sold conjunctural +13%).

În ceea ce privește estimarea producției, pentru fabricarea produselor de cocserie și a produselor obținute din prelucrarea țițeiului (sold conjunctural +53%) și pentru fabricarea băuturilor (sold conjunctural +41%) se va înregistra tendință de creștere accentuată.

Pentru prețurile produselor industriale, se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +5%). În ceea ce privește numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +2% pe total industrie prelucrătoare.

Potrivit estimărilor din luna mai 2014, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni o creștere a volumului producției (sold conjunctural +28%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +23%).

Managerii estimează creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +11%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +22%) și a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale (sold conjunctural +21%).

sursa: www.economistul.ro

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top