Portalul tabloucontabili.ro este o initiativa privata ce permite identificarea si localizarea rapida a Contabililor, Consultantilor fiscali si Auditorilor, care au optat pentru inregistrarea pe portal. Am inteles

Profesorul Waymond Rodgers,de la Hull University (UK) va sustine un articol in domeniul auditului financiar "KNOWLEDGE INFLUENCING SKEPTICISM IN ENGAGEMENT PLANNING” .

Locatia: Universitatea Babes Bolyai, Cluj-Napoca, 17 iunie ora 16

Articolul explorează modul în care cunoștințele și experiența, împreună cu poziția in cadrul companiei de audit și tipul de firma auditata, influențeaza scepticismul auditorului în planificarea misiunii de audit.

La baza studiului sta un experiment in care sunt angrenate doua categorii de auditori, respectiv experți și novici, iar rezultatele reflecta diferentele privind modul in care iau decizii cele doua categorii.

Datele sunt agregate si analizate intr-un model al scepticismului profesional folosind tehnici statistice multivariate. Rezultate, în conformitate cu Nelson (2009), arată că cunoștințele și expertiza au o influență pozitivă semnificativă asupra scepticismului auditorilor în planificarea angajamentului de audit financiar.

Waymond Rodgers este C.P.A. si chair profesor / Co-director al Center of Accounting & Accountability in the School of Business at the University of Hull (UK) si part time El Paso Chair Professor at the University of Texas ( USA). 

A absolvit la Michigan State University, barchelor în contabilitate; Universitatea din Detroit-Mercy, M.B.A. în finanțe; la Universitatea din California de Sud, doctoratul în sisteme informationale contabile si postdoctorat in psihologie experimentală la Universitatea din Michigan. Experiența sa pratica include activitatea de auditor in cadrul Ernst & Young și PriceWaterhouseCoopers.

Domeniile sale principale de cercetare sunt auditul, etica, probleme de încredere, capital intelectual, gestionarea cunoștințelor, modelarea deciziilor. Profesorul Rodgers a publicat în domeniul auditului in jurnale de top cum ar fi: Journal of Practice & Theory, European Accounting Review, Journal of Business Ethics, the Communications of the ACM, Journal of Applied Social Psychology, Journal of Economic Psychology, Journal of the Association of Information Systems, Management Science, Organization Studies.

Pentru a lasa un comentariu va rugam sa va inregistrati

Go to top